Resultaten

zaterdag 19 juni 2010

'Mijn zoon is ziek in zijn hoofd'

ORANJESTAD (Aruba) - Anita van der Sloot, de moeder van Joran, verbreekt na jaren het stilzwijgen. Volgens Anita is haar zoon psychisch zwaar in de war geraakt.

De moeder van Joran van der Sloot vertelt haar verhaal voor het eerst exclusief aan De Telegraaf. Anita stemde in met een ontmoeting met verslaggevers, omdat zij het beeld van Joran 'als monster' niet het hele verhaal vindt. Ze sluit niet uit dat hij Stephany Flores heeft gedood. Kort voor haar dood en tijdens zijn vlucht had ze contact met Joran, waarbij hij zeer paranoïde klonk. Hij voelde zich „gevolgd en bekeken”.

Volgens haar verkeerde Joran na de dood van zijn vader in zware psychische nood. Ze stelt dat hij zichzelf de schuld gaf van diens vroegtijdig overlijden.

In het interview met De Telegraaf vertelt zij verder dat Joran vertrok naar Peru, om te ontkomen aan een opname op een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek.

„Hij had met die opname ingestemd. Twee dagen voor hij zou vertrekken naar Nederland, verliet hij het huis.” Het enige wat ze vond, was een briefje dat ze zich geen zorgen moest maken.

De directeur van de Castro Castro-gevangenis probeerde gisteren Joran van der Sloot over te halen zich te laten interviewen door CNN over de „uitstekende omstandigheden in zijn cel” en zijn goede behandeling.

Toen Joran weigerde mee te werken, werd hij uit zijn cel gehaald en kregen journalisten toegang tot zijn verblijf. Zij mochten foto’s en filmopnamen maken. De directeur wees er op dat Joran in zijn cel een echt bed heeft met een matras, stromend water, een handdoek en een bijbel om in te lezen. Zijn toilet bestaat uit een gat in de grond.

Van der Sloot krijgt voorlopig het privilege van de zwaar bewaakte cel, nabij het kantoor van de directeur. Dat is uit voorzorg, zodat hem niets kan worden aangedaan. Maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter.


Bron: De telegraaf

Geen opmerkingen: