Resultaten

donderdag 24 juni 2010

Advocaat Joran zoekt het hogerop

AMSTERDAM - De Peruaanse advocaat van Joran van der Sloot stapt naar de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten. Dat zegt de advocaat, Máximo Altez Navarro, in een interview met de Wereldomroep.

De rechten van Van der Sloot zijn volgens hem aan alle kanten geschonden. Zo zou de politie een verklaring hebben afgenomen terwijl er geen advocaat bij was.

Ook zou hij later een advocaat toegewezen hebben gekregen die vriendschappelijke relaties onderhield met agenten.Het gerechtelijk bevel was volgens Altez ook niet in orde. Het zou zijn gebaseerd op frauduleus onderzoek. Hij vindt dat alles moet worden teruggedraaid naar het moment voordat de rechten van Van der Sloot werden geschonden.

Dat zou onder meer inhouden dat de bekentenis die Van der Sloot ondertekende niet meer geldig is.


Uitgeleverd

Van der Sloot heeft eerder al verklaard dat hij alleen maar zou hebben bekend omdat hij in ruil daarvoor zou worden uitgeleverd aan Nederland.

Als de situatie niet wordt teruggedraaid, stapt de advocaat naar de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten in Costa Rica.

Van der Sloot wordt verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Ook is hij nog hoofdverdachte in de vermissingszaak rond Natalee Holloway.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen: