Resultaten

maandag 21 juni 2010

Joran trekt bekentenis in

21 Jun, 2010, 14:23 (GMT -04:00)

ORANJESTAD/LIMA — “Ik ben erin geluisd.” Joran van der Sloot (22) claimt dat de Peruaanse autoriteiten tegen hem hebben gelogen en dat hij onder valse voorwendselen de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores heeft toegegeven.

“Ik heb alles ondertekend, maar wist niet eens wat er stond.” Hij zou in ruil voor zijn schriftelijke bekentenis worden uitgeleverd aan Nederland. Joran zegt dat in een interview met De Telegraaf. Volgens de moordverdachte was hij in ‘blinde paniek’ en heeft hij alles ongelezen ondertekend. In de bewuste bekentenis, die begin vorige week naar de media uitlekte, staat onder meer: “Er is kans dat, als het proces hier (Peru, red.) snel en soepel verloopt, ik aan Aruba word uitgeleverd.” Wat er dan wel is gebeurd, wilde hij nog niet kwijt. “Hoe het allemaal precies is gegaan, zal ik later vertellen”, aldus Joran in het interview.
Het is de zoveelste keer dat Joran een bekentenis intrekt. De 22-jarige Nederlander heeft in de zaak Natalee Holloway, waar hij nog altijd hoofdverdachte is, verschillende keren een bekentenis gedaan over zijn betrokkenheid bij haar dood. Hij trok deze echter altijd weer in. Naar eigen zeggen is hij dan ook een pathologische leugenaar.

Joran is vandaag opnieuw gehoord door de rechter. Dit gebeurde in de zwaarbewaakte Castro Castro gevangenis, even ten noorden van Lima, waar hij in afwachting van het proces in voorarrest zit. Zijn advocaat heeft tevoren aangekondigd dat hij tijdens de zitting zal zwijgen. “Mijn cliënt houdt de kaken stijf op elkaar.” Wanneer Joran wordt veroordeeld voor roofmoord staat hem een straf van maximaal 35 jaar te wachten. Doodslag, een lichter vergrijp, zou de Nederlander maximaal 15 jaar celstraf bezorgen. De drie mannen die hem hielpen bij zijn vlucht van Peru naar Chili, moeten op 23, 24 en 25 juni voor de rechter verschijnen. Ze worden beschuldigd van medeplichtigheid.

Afgelopen weekend zocht Anita van der Sloot, moeder van Joran, de publiciteit. Ze verklaarde in de media dat haar zoon geen ‘monster’ is en dat ze nog steeds gelooft in zijn onschuld inzake de verdwijning van Natalee vijf jaar geleden. In deze zaak werd hij enkele malen gearresteerd maar wegens gebrek aan bewijs noodgedwongen weer vrijgelaten. Wel gelooft Anita dat hij de moord op Flores op zijn geweten kan hebben. “Hij is ziek in zijn hoofd, maar wilde geen hulp”, aldus zijn moeder.

Bron: Amigoe.com

Geen opmerkingen: