Resultaten

zaterdag 19 juni 2010

Moeder van Joran: Alles wijst op een complot

ARUBA - Anita van der Sloot, moeder van Joran, verbreekt na jaren het stilzwijgen. Ze wil een aantal zaken omtrent haar zoon nuanceren. Het is voor het eerst sinds 2008, toen gaf zij een interview aan Pauw en Witteman, dat Jorans moeder spreekt.

Haar 22-jarige zoon wordt verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores en zit momenteel in de beruchte Castro Castro-gevangenis in afwachting van het proces.

De Amerikaanse televisiezender ABC zendt een exclusief interview uit met een voormalige liefde van Joran. De inmiddels 23-jarige Melody Granadillo omschrijft Joran daarin als ,,lief'' en ,,romantisch''. Ook hield ze een dagboek bij over haar tijd met Joran.

E-mail onderschept
ABC biedt niet allen een kijkje in het dagboek van Melody, maar wist ook een e-mail van Anita van der Sloot aan het meisje te onderscheppen. Daarin zegt Jorans moeder onder andere dat ze niet gelooft dat Joran een moordenaar is.

Ze vraagt Melody tevens voor haar zoon te bidden. ,,Hij is geen monster zoals iedereen denkt. Hij is getraumatiseerd, depressief en verslaafd, maar is geen moordenaar.''

Altijd geloofd in onschuld
De ouders van Joran Van der Sloot hebben altijd geloofd in de onschuld van hun zoon in de zaak rond Natalee Holloway. De Amerikaanse verdween in 2005 op Aruba en Joran wordt nog steeds verdacht.

Vijf jaar geleden lieten zijn ouders weten 200 procent in zijn onschuld te geloven. ,,Ik weet zeker dat Joran Natalee niets heeft aangedaan," aldus zijn moeder toen.

Hoewel haar zoon over de dood van Stephany Flores inmiddels een bekentenis heeft afgelegd, is mevrouw Van der Sloot ervan overtuigd dat ,,alles op een complot wijst om haar zoon te pakken.''

Bron: Ad

Geen opmerkingen: