Resultaten

dinsdag 22 juni 2010

Moeder Joran van der Sloot spreekt

De moeder van Joran spreekt vanavond op RTL4 om 20.30 uur vrijuit over haar zoon Joran van der Sloot en wat het met haar deed toen bekend werd dat haar zoon in Peru werd gearresteerd op verdenking van moord op Stephany Flores. Het is de eerste keer dat Anita van der Sloot spreekt op de televisie. Zij beantwoordt onder meer vragen over de jeugd van haar zoon Joran. Ook licht ze toe hoe ze de afgelopen vijf jaar heeft beleefd, van de verdwijning van Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba tot en met de moord op Stephany Flores in Peru. Hoe ziet zij de toekomst voor Joran, en hoe ziet zij als moeder haar zoon nu? Zij doorbreekt daarmee een lange periode van stilzwijgen. Zij sprak voor het laatst over de zaak in 2008 bij Pauw en Witteman. Ze geeft onder andere antwoord op de vraag of ze haar zoon in Peru gaat bezoeken.



Het belangrijkste wat zij zegt is dat zij en haar man eigenlijk al lang de greep op Joran kwijt zijn en dat hij kort voor zijn vertrek naar Peru opgenomen zou worden in een kliniek om behandeld te worden. Ook praat zij over het liegen dat Joran doet.

Kort voor de dood van Stephany Flores en tijdens zijn vlucht had ze contact met Joran, waarbij hij zeer paranoïde klonk. Hij voelde zich „gevolgd en bekeken”. Volgens haar verkeerde Joran na de dood van zijn vader in zware psychische nood. Ze stelt dat hij zichzelf de schuld gaf van diens vroegtijdig overlijden. Joran vertrok naar Peru, om te ontkomen aan een opname op een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek. „Hij had met die opname ingestemd. Twee dagen voor hij zou vertrekken naar Nederland, verliet hij het huis.” Het enige wat ze vond, was een briefje dat ze zich geen zorgen moest maken.

Bron Crimesite.nl

Geen opmerkingen: