Resultaten

zaterdag 31 juli 2010

Voormalig Justitie minister Croes:‘Oneens met rapport OM’

ORANJESTAD — Voormalig minister van Justitie, Rudy Croes, is het oneens met de conclusies van het feitenonderzoek naar de rol van oud-korpschef Jan van der Straten in de Holloway-zaak. “Als er geen correctie komt dan voel ik mij verplicht om op te schrijven wat er allemaal gebeurd is, zodat iedereen de precieze toedracht te weten komt”, aldus Croes tegen Amigoe.

Croes zegt dat hij momenteel bezig is met een autobiografie over zijn 21-jarige politieke loopbaan. “Als er geen correctie komt op het rapport, dan zal ik deze affaire daarin zeker opnemen. Dat zal een zwarte bladzijde worden.” De oud-minister wilde echter geen reactie geven op de uitlatingen van Van der Straten. Deze zei gisteren tegen Amigoe dat hij zich samen met zijn advocaat aan het beraden is of hij verdere stappen wil ondernemen om zijn naam te zuiveren. Van der Straten liet doorschemeren dat hij met een excuus ook genoegen zou nemen.

Croes gaf eind 2008 scherpe kritiek op de voormalige korpschef. Van der Straten zou volgens Croes het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway tijdens het cruciale beginstadium bewust hebben gehinderd. Naar aanleiding van deze kritiek, gelastte procureur-generaal Rob Pietersz begin 2009 een feitenonderzoek. Deze werd uitgevoerd door de Landsrecherche. Vorige week maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat ‘de uitlatingen van Croes niet bewezen konden worden’. Croes is echter nog steeds overtuigd van zijn gelijk. “Ik ben het niet eens met het rapport wat het OM heeft afgegeven”, besluit de oud-minister.

Bron: Amigoe.com

Geen opmerkingen: