Resultaten

zaterdag 31 juli 2010

Vander Straten's Name is Cleared.

PG over feitenonderzoek Holloway:‘Geen bewijs negatieve rol Van der Straten’
10 Jul, 2010, 12:10 (GMT -04:00)

Amigoe.


ORANJESTAD — Er is geen bewijs gevonden dat de vermeende relatie tussen oud-korpschef Jan van der Straten en de familie Van der Sloot, een negatieve rol heeft gespeeld in het onderzoek naar de vermissing van Natalee Holloway. Dit liet procureur-generaal Rob Pietersz gistermiddag weten.

door onze verslaggever
Alex Laclé

Uitlatingen van voormalig Justitie-minister Rudy Croes (MEP) eind 2008 waren voor het Openbaar Ministerie (OM) aanleiding om een feitenonderzoek te beginnen naar de beginfase van het onderzoek naar de verdwijning van Holloway. Volgens Croes zou Van der Straten het onderzoek tijdens het cruciale beginstadium bewust hebben gehinderd. “De uitlatingen van Croes konden echter niet worden bewezen”, zegt advocaat-generaal Taco Stein tegen Amigoe. “Ook een relatie tussen Van der Straten en Van der Sloot bleek er niet te zijn.”

In een reactie aan deze krant zegt voormalig hoofdcommissaris Jan van der Straten ‘erg blij’ te zijn met de conclusies van het rapport. “Ik en mijn gezin zijn ernstig geschaad door de uitlatingen van Croes en de daaropvolgende berichtgeving in de media. Mijn goede naam is besmeurd.” Overigens benadrukt hij dat het verdriet wat zijn familie is aangedaan, in het niet valt bij het verdriet van de familie Holloway. Van der Straten werd naar eigen zeggen als directe betrokkene, al eerder door het OM geïnformeerd over de conclusies van het feitenonderzoek. Of de oud-korpschef ook op de hoogte is gebracht van de inhoud van het volledige rapport, wilde hij niet zeggen. “Dat is zo afgesproken met het Openbaar Ministerie. Ik ga niets over de inhoud zeggen.” Advocaat-generaal Stein zegt dat Van der Straten ‘iets meer weet’ over de inhoud van het eindrapport maar geen inzage heeft gehad.

Bij de start van het feitenonderzoek werd aangekondigd dat de resultaten hiervan in hoofdlijnen bekend worden gemaakt na afronding van dit onderzoek. In februari van dit jaar werd bekend dat het eindrapport van de Landsrecherche bij het OM lag. Procureur-generaal Pietersz, die het feitenonderzoek begin 2009 instelde, wilde toen nog niet reageren ‘omdat het rapport eerst intern moet worden besproken’. Met de recente berichtgeving is deze zaak voor het OM afgedaan. “We zien geen reden om hiermee verder te gaan.”


Joran
De Holloway-zaak kwam recentelijk weer volop in de belangstelling door de arrestatie van Joran van der Sloot in Peru. De 22-jarige zit daar in voorarrest op verdenking van de roofmoord op Stephany Flores op 31 mei. Opmerkelijk genoeg werd de moord op Flores exact vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway gepleegd. Holloway verdween in 2005 na een avond stappen in nachtclub Carlos and Charlies. Joran was de laatste die haar heeft gezien. Hij is nog altijd hoofdverdachte in deze zaak.

Bron: Refugeesunleashed.net

Geen opmerkingen: